Campanyes - Jo Recicle!

Jo Recicle!


Project Description

Un dels principals objectius de l’àrea que gestione en l’Ajuntament d’Alzira, l’Àrea de Serveis Públics i Gestió Urbanística, és prestar els millors servicis, dotar els alzirenys i les alzirenyes de les millors infraestructures de la ciutat, de la manera més eficient econòmicament possible.

Els ciutadans i ciutadanes d’Alzira vos heu guanyat a pols una administració que vetle pels vostres interessos, ja no sols en els aspectes que depenen exclusivament del mateix Ajuntament, sinó en aquells que depenen d’uns quants municipis, dels quals Alzira només som una part, i no podem sempre prendre les decisions que ens agradaria. És el cas del Consorci Ribera i Valldigna, que gestiona els nostres residus junt amb els de 49 municipis i 2 pedanies més de la Ribera i la Valldigna, i que els finança per mitjà de la taxa de tractament de residus domèstics.

El gran objectiu de la nostra legislatura, en matèria de residus, és reciclar entre tots el màxim possible, perquè la nostra bossa de fem de residus mesclats, la que arriba i es tracta en la planta de tractament de Guadassuar, pese el mínim possible, perquè així pagarem una taxa de tractament prou més econòmica.

Per eixa raó, hem incidit a realitzar durant tota la legislatura una campanya global de conscienciació que s’anomena JO RECICLE, Alzira sense residus, que tracta de millorar el nostre entorn, el nostre medi ambient, i de reduir al màxim els residus que van al contenidor gris fosc, el de tota la vida.

Hem de recordar que hem sigut el municipi pioner de la Ribera a col·locar el contenidor marró per a residus orgànics. I per això estem desenvolupant la campanya “Tú tens la clau del reciclatge”, sumant cada vegada més barris i més voluntaris. No sols és una exigència de la Unió Europea per al 2020, sinó que els residus orgànics suposen el 40% de la nostra bossa de fem diari. Si els separem adequadament, podem produir compost, i reduir el pes de la nostra bossa.

També s’han fet campanyes especials d’arreplega de vidre en falles i festes, i n’iniciarem ara dos de noves: una per als bars i restaurants de la ciutat, que són els que més residus d’este tipus produïxen.

De la mateixa manera, iniciem una campanya de conscienciació general per a reciclar en els contenidors groc i blau, i augmentar els índexs de reciclatge de paper i cartó i envasos lleugers de la nostra ciutat.

Hem d’aconseguir este repte entre tots i totes. Com més reciclem, menys pagarem. I aconseguirem tindre una Alzira exemplar i sostenible.

Jo, Recicle!