Campanyes - Gummy, no et quedes apegat!

Gummy, no et quedes apegat!


Project Description

La idea inicial va ser crear un suport exclusiu per a arreplega de xiclets, pràctic per a instal•lar i gestionar, així com cridaner perquè exercira la seua funció de reclam*.

Com que no hi ha cap suport específic, per descomptat qualsevol paperera servix, és evident, però si volem avançar, cal apostar per un poc més.

Es tracta que en crear una cosa específica, puga tindre la seua practicitat alternativa i poguérem donar-li més valor que el merament d’un contenidor, per això la seua construcció robusta, per a evitar el vandalisme als carrers, junt amb el seu recipient de fàcil accés i l’opció de posar-li una bossa, ens oferix unes possibilitats molt àmplies.

Podríem enquadrar-nos dins d’una cadena bastant lògica:

  1. Educació ciutadana: oferim al ciutadà un recipient concret, cridaner, per a evitar tirar a terra el xiclet. No hi ha excusa.
  2. Neteja viària general: si anem aconseguint que la gent es consciencie, estarem oferint una ciutat més neta i amb això estarem estalviant en gastos extra de neteja.
  3. Atenció del MA: en seleccionar l’arreplega d’este producte, de moment l’apartem de la resta de residus i se li pot buscar una eixida, amb la qual cosa col•laborem amb el nostre planeta.
  4. Reciclatge*: esta opció és la que podria definitivament donar significat al projecte.

A Espanya es consumix una mitjana de tres quilos de xiclet per habitant. Un xiclet en el sòl tarda de mitjana cinc anys a degradar-se. En este temps és capaç d’acumular uns 50.000 gèrmens.