Campanyes - Tu tens la clau del reciclatge

Tu tens la clau del reciclatge


Project Description

La Regidoria de Serveis Públics va posar en marxa el passat 29 de febrer una campanya informativa, de participació voluntària, que tractava d’explicar com separar directament la matèria orgànica del fem que generem a les nostres cases i posteriorment dipositar-lo al nou contenidor marró destinat per a l’orgànic.

Amb motiu de l’obligació de la nova llei europea de posar en marxa una arreplega específica de la denominada fracció orgànica en una zona pilot abans de l’any 2020, s’han estudiat les dos zones del municipi on es preveu una major acceptació.

Es tria, d’una banda, la zona de les avingudes Lluís Suñer i Sants Patrons, on es posaran 22 contenidors d’orgànica ubicant-los sempre al costat d’un contenidor (o conjunt d’ells) ja distribuït en el carrer actualment.

D’altra banda, es distribuïxen 9 contenidors més en les ubicacions dels contenidors de la zona de les Basses, que passarà a ser la segona zona de la prova pilot.

Amb la primera fase d’esta campanya, es realitza una campanya de conscienciació i captació de voluntaris que fou un èxit. S’ha aconseguit 950 voluntaris, (500 voluntaris en 4 dies únicament per a la primera zona esmentada) quantitat que el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, considera un gran d’èxit

Per agrair la col·laboració com a voluntari, l’Ajuntament d’Alzira ha fet entrega d’un poalet marró xicotet per a reciclar al domicili, bosses biodegradables i una clau amb clauer per poder dipositar la bossa de l’orgànic generat al nou contenidor marró ubicat als llocs habituals, al costat de la resta dels que ja utilitzem per a reciclatge, el groc, verd, blau i gris.

Els contenidors que es plantegen per a este servici són de 360 litres amb doble tapa. Una tapa superficial i més menuda amb obertura per mitjà de clau AGA (per als usuaris) que se situa damunt de la tapa original amb pany exclusiu per al servici (labors de descàrrega).

En la seua primera fase (zona avingudes Lluís Suñer i Sants Patrons) s’estan descarregant la totalitat dels 22 contenidors 3 vegades per setmana, i no s’arriba al 50% d’ompliment en cap dels contenidors.

Este servici es realitza amb els mitjans següents:

  • MITJANS MATERIALS: 1 camió compactador de càrrega posterior
  • MITJANS HUMANS: 1 conductor y 1 peó